Geplaatst op

Parelketting prijzen breken al jaren records: een top-5 van de meest bijzonder sieraden met parels


Een top 5 van de meest bijzondere & prijzige parelsieraden.

Hoewel de parelketting prijzen al jaren dalen, neemt de waarde van stukken met historische waarde en hoge kwaliteit natuurlijke parels alleen maar toe. In dit artikel een overzicht van de hoogste parelketting prijzen.

1. Niet de duurste maar wel één van de meest bijzondere parelkettingen ter wereld is die van Mikimoto. Deze parelketting ziet er uit als een gewone ketting met parels maar het koste de Japanse juwelier Mikimoto maar liefst 10 jaar om de perfecte parels te vinden. 

De ketting van ongeveer 45 cm bestaat uit 27 witte zuidzee parels en het zijn stuk voor stuk edelstenen van de allerhoogste kwaliteit en onbeslist uniek glansniveau. De waarde is dan ook meer dan 40.000 euro.

2. Een andere bekende maar veel duurdere parelketting is enkele jaren geleden verkocht door het bekende handelshuis Christie’s. Deze 16e eeuwse geheel natuurlijke parelketting bestaat uit een robijn en enkele unieke historische parels met een uitzonderlijke glans en kwaliteit. De prijs van deze parelketting bedraagt meer dan 8,3 miljoen euro.

3. Als u denkt dat dit de enige hoge parelketting prijzen zijn, dan zult u zich ook verbazen over de prijs van de collectie parels van Harry Winston. De gehele set omvat een ketting, pendule, ring en armband. In Geneve, Zwitserland werden deze stukken tentoongesteld. De totale sieradencollectie omvatte 193 natuurlijke parels en 166 diamanten. De prijs die hiervoor werd neergelegd was meer dan 3,2 miljoen euro.

4. De prijzen van de parels uit deze collectie zijn zo hoog doordat het om zeer zeldzame Zuidzee parels van AAA kwaliteit gaat. Het duurste item uit de collectie van Harry Winston was een parelketting in art-deco stijl en werd verkocht voor bijna 800.000 euro.

5. Ook een prachtobject uit deze collectie is de AA+ kwaliteit parelketting van 18-inch en kost 32.000 euro. De gekweekte barrels zijn zo prijzig omdat ze zo groot zijn als golfballen. De bijzondere parelketting is samengesteld door parels uit Pinctada Maxima aan de kust van Australië. De ketting zelf is gemaakt van ijzersterk zijde en heeft een 14 karaats gouden verbindingsstuk. Deze parelketting is nog gewoon te koop.

Wilt u zelf een parelketting maken? Lees hier hoe dat moet.