Geplaatst op

Een parelketting kopen: wat u zoal dient te weten.

Een parelketting kopen: wat u zoal dient te weten.

Een parelketting kopen: wat u zoal dient te weten.

Er zijn maar weinig materialen die zich laten vergelijken met de schoonheid van de parel en de hieruit gefabriceerde schitterende parelkettingen. De parel is een ware natuurschat en de parelketting is een veelzijdig sieraad dat zich laat combineren met alle soorten avondjurken of casual kleding. Elk stuk van de parelketting is uniek en de ketting kan uitgebreid worden met vele andere soorten sieraden en edelstenen. Een parelketting kopen is niet makkelijk en er zijn veel dingen waar u op dient te letten.

Tip: Vergelijk andere aanbieders en merken op mooie.parelketting.nl 
Alle parelkettingen van o.a. De Bijenkorf en BOL.com in een overzicht.

Parels zijn de enige edelstenen die groeien in een levend organisme. Alle zee- en zoetwater dieren die leven in een schelp kunnen in principe een parel produceren. De parel groeit echter meestal in een oester of een slak. Parels groeien als er een kleine irriterend deeltje (zoals zand of plankton) in de oester vast komt te zitten, wat vervolgens kan uitgroeien tot een prachtige parel. Er zijn zowel natuurlijke als gekweekte parels. Oesters zijn bijna overal te vinden, maar een oester met een parel erin is van oudsher erg zeldzaam, waardoor vroeger de parelketting vooral was voorbestemd voor de allerrijksten. Tegenwoordig beheerst de mens de kweek veel beter dan vroeger, waardoor parelkettingen nu voor een breder publiek beschikbaar zijn.

Akoya parels: Dit is de originele gekweekte parel. Hij wordt gekweekt in de kustwateren van Japan en China. Vaak zijn ze tussen de 2 en 10 mm in diameter met een gemiddelde van 6-7 mm. Deze gekweekte parels zijn consistent qua ronding, dus dit is dan ook de parel die vaak te vinden is in echte parelkettingen.

Gekleurde parels: De natuurlijk kleur van de parel bestaat vaak uit schakeringen van wit, goud en zwart.

Tahitiaanse parels: De parels voor dit type parelketting komen uit Tahiti. Deze soort is vaak grijs, zilver of zwart.

Zoetwater parels: Dit type wordt gekweekt in meren en rivieren. De meesten van deze parels komen uit China. De maat is tussen 2 en 13mm. Dit type is goed te verven waardoor ze verwerkt zijn in parelkettingen in allerlei kleuren.

Zuidzee parels: Dit zijn de grootste gekweekte parels met een maat tussen 10 en 20 mm. Met een parelketting met Zuidzee parels kiest u tussen de kleuren wit, crème en goud.

Zoals u ziet zijn er dus meerdere soorten parels beschikbaar. Elk soort heeft weer een andere vormgeving en andere kwaliteiten. Een parelketting kopen doet u door eerst een type parel te kiezen, voordat u verder gaat met uw keuze.Vaak denken mensen dat parels alleen rond zijn. Als u een parelketting gaat kopen let er dan op dat een parelketting kan bestaan uit parels met alle vormen. De vorm van de parels in uw parelketting is afhankelijk van veel factoren zoals de gezondheid van de oester, de temperatuur van het water en diverse andere factoren.

Ga naar de top-5 met de meest bijzondere en prijzige parelkettingen >>