Geplaatst op

Een parelketting maken is makkelijker dan u denkt


Het maken van een parelketting is gemakkelijker dan u denkt.

Geen twee parels zijn exact gelijk. Hun schoonheid en glans fascineert. Wist u bijvoorbeeld dat een parelketting ongeveer iedere twee jaar herschikt moet worden? De reden hiervan is dat uw zweet, parfum, lotion, stof en weersinvloeden de parelketting flink kunnen beschadigen. En de parelstreng wordt na verloop van tijd vanzelf losser, wat het verlies van uw kostbare parelketting vergroot.

U kunt een parelketting laten maken door een juwelier of u kunt dit ook zelf doen. In dit artikel volgt een handleiding waarmee u uw eigen parelketting kunt maken en u komt in dit artikel tevens meer te weten over hoe u een parelketting zelf kundig kunt repareren.

Het mooie daarnaast is dat parels en parelkettingen in onze tijden eindelijk betaalbaar zijn geworden. Wat ooit een edelsteen was voor de allerrijksten, is nu mogelijk een sieraad voor iedereen. U koopt al een set parels voor een parelketting maken voor minder dan tien euro.

Als u de behoefte heeft uniek te willen zijn, dan maakt u gewoon het beste uw eigen sieraden. Dit geeft natuurlijk iets extra’s aan uw sieraden en u maakt ze precies zoals u dat zelf wilt. Zo is een combinatie van glas met parels bijvoorbeeld erg mooi.

Benodigdheden om een mooie glas- en parelketting te kunnen maken:

– 50 zoetwaterparels van ongeveer 8-9mm. De middellange parelketting die we gaan maken bestaat meestal uit ongeveer 50 parels. Let er op dat de parels reeds voorzien zijn van een gaatje voor het rijgen.
– 50 glazen kralen van ongeveer 8-9mm. U kunt de kralen in een ronde vorm kopen, maar vierkanten of achthoeken zullen zeker ook erg mooi staan. Natuurlijk kunt u deze ook aanschaffen in allerlei verschillende kleurvariaties.
– 2 ronde kralen voor aan het uiteinde, zilver of goud net wat u mooi vindt. In dit geval gebruiken we zilver.
– 2 kralen waarmee u de ketting aan beide einden vastmaakt.
– Een ketting om de kralen en parels aan vast te maken
– Een kraalbord (hoeft niet maar maakt het een stuk makkelijker)
– Een schaar.

Bepaal voor het parelketting maken eerst de lengte van de parelketting. De parelketting die we hier gaan maken is ongeveer 45 cm. Neem vervolgens een ketting die 10 cm. langer is, dit zal het rijgen vergemakkelijken. Rijg de parels en glazen kralen daarna aan de parelketting totdat de ketting op 5 cm na geheel vol is. Zorg er tevens voor dat de ketting aan beide uiteinden goed stevig wordt vastgemaakt en bevestig tenslotte de sluitstukken. Knip vervolgens als allerlaatste de overgebleven stukjes draad af. Eindresultaat: een unieke zelfgemaakte parelketting!

Een parelketting maken is echt niet moeilijk, als u het een keer gedaan heeft zult u zien dat het bijzonder gemakkelijk en een erg leuk stukje tijdverdrijf is. Tevens is het leuk om een ander met een leuke zelfgemaakte parelketting te verassen. Natuurlijk mag u ‘m ook houden om zelf te genieten van uw eigengemaakte parelketting!

Lees hier meer over een wel heel bijzonder ketting met parels: De zwarte parelketting!